Visie op het regeerakkoord

10/01/2018

Ruud Kootker is al bijna 20 jaar interim manager in de profit en not for profitsector. Naast zijn expertise over het general management, is hij ook goed op de hoogte van de Nederlandse politiek. Hij geeft dan ook graag zijn visie op enkele punten uit het regeerakkoord.

 

Ruud, wat is jou het meest opgevallen aan het regeerakkoord?

Zowel burgers als bedrijven, hebben behoefte aan duidelijkheid en helderheid. Iets wat het regeerakkoord zou moeten geven, maar dit niet doet en dus veel verwarring veroorzaakt. Neem bijvoorbeeld de hele regelgeving rondom ZZP’ers. Er was eerst een wet DBA, deze is vervolgens ingetrokken en nu wordt er aangegeven dat er wéér aan een nieuwe wetgeving gewerkt wordt. Ook wat betreft de regelgeving over o.a. hypotheken, het MKB, de infrastructuur of dividendbelasting. Je ziet dat de markt helderheid en duidelijkheid verwacht en de politiek daar met de huidige werkwijze te langzaam achteraan wandelt.

Het regeerakkoord ligt er wel, maar papier is geduldig en het gaat er nu wel om het akkoord te vertalen naar acties en handelingen. Ondernemers willen geen onzekerheid en niet wachten op eindeloze procedures, ondernemers willen heldere besluiten en weten waar zij aan toe zijn.

 

Wat zou jij dan graag anders zien in het regeerakkoord?

Waar het in het regeerakkoord naar mijn mening aan ontbreekt, is een echte langjarige visie hoe wij de uitdagingen van de toekomst rondom de globalisering en digitalisering met elkaar gaan aanvliegen. Is ons onderwijs wel afgestemd op de arbeidsmarkt? Leiden wij de mensen op die we ook echt nodig hebben? Zijn er in de toekomst wel voldoende goede leerkrachten, agenten, timmermannen en arbeidskrachten in de zorg? Juist in de beroepen die je niet weg kunt robotiseren, moet nu worden geïnvesteerd. Maar het huidige regeerakkoord scoort op deze punten een onvoldoende.

“Is ons onderwijs wel afgestemd op de arbeidsmarkt? Leiden wij nu wel de mensen op die we ook écht nodig hebben?”

Ook valt het me op dat er een grote focus ligt op het investeren in jongeren. Aan de ene kant moet het onderwijs beter afgestemd worden op de arbeidsmarkt. Maar om de arbeidsmarkt zelf dynamisch te houden moeten óók de oudere werknemers als volwaardige werknemer beschouwd worden en hier moet ook in geïnvesteerd worden. Er wordt vaak gesproken over het feit dat mensen steeds langer leven, dat we mentaal én fysiek tot meer in staat zijn. En dat daardoor ook de pensioenleeftijd omhoog kan. Maar vervolgens wordt de groep werkende ouderen door de regering in de steek gelaten.

 

Welke veranderingen zijn er nodig om ook de werkende 50 plussers tegemoet te komen?

De overheid heeft het in statistieken, subsidiëring en aanpak altijd over de 50-jarigen en ouder. Met andere woorden, tot je 50e wordt je nog in een categorie geplaatst maar daarna val je in de ‘restcategorie’ van het leven. Dit geeft een heel raar psychologisch effect. Je wordt als 50+ gezien als oudere, maar ook als iemand dit nog tot aan zijn 68e aan het arbeidsproces kan deelnemen.

“Om de arbeidsmarkt dynamisch te houden moeten ook de oudere werknemers als volwaardige beschouwd worden”

Juist in de categorie ‘oudere werknemers’ is bijna niemand meer in staat een vaste baan te vinden. Terwijl de huidige regelgeving mensen dwingt om door te blijven werken. Mensen boven de 60 zullen geen behoefte hebben om ZZP’er te worden. Maar als zij ook op latere leeftijd nog een inkomen willen verwerven, moeten ze noodgedwongen ondernemer of zelfstandige worden.

De overheid moet op een mentaal andere manier omgaan met de 50 plussers die aan het arbeidsproces meedoen en een belangrijke bijdrage aan de economie leveren. Iedereen moet als volwaardig beschouwd worden en ook zo worden benaderd. Investeren in jonge mensen? Natuurlijk! Maar dan ook investeren in oudere mensen! Herwaardering van de werkende 50 plusser is een absolute noodzaak.

“Investeren in jonge werknemers? Dan ook investeren in oudere werknemers.”

 

Ook bij ProCorporate zijn jullie op de hoogte van het belang van ‘ouderen’ en dus ervaren werknemers. Hoe zit dit precies?

Zowel jonge als oudere werknemers zijn nodig om een bedrijf goed draaiende te houden. De jonge mensen leveren levenskracht, power en vernieuwing, terwijl de 50 plusser een rugzak aan ervaring heeft.

Het is belangrijk de balans te vinden tussen dat wat nieuw is en dat wat goed is. De kracht van ProCorporate is dat wij de coach kunnen zijn voor de jongere managers en tegelijkertijd adviseur voor de situaties en omstandigheden die we zelf al hebben meegemaakt. Het zit ‘m echt in onze ervaring, we hebben alles al eens eerder gezien en gedaan.

“Het zit ‘m echt in onze ervaring, we hebben alles al eens eerder gezien en gedaan.”

Zo hebben we bedrijven uit de financiële problemen gehaald; conflicten opgelost tussen aandeelhouders, en commissarissen.;  nieuwe koersen uitgezet voor familiebedrijven, tijdelijk management geleverd in crisissituaties enz. We hebben economische hoogtepunten gezien en economische crisissen meegemaakt en kennen de noodzaak om je aan telkens en tijdig aan de markt aan te passen. Dat is de ervaring die ons waardevol maakt naar onze opdrachtgevers toe. Niet omdat we het beter weten, maar omdat we de ervaring hebben en daardoor in staat zijn met oog op de toekomst goed te adviseren en tijdelijk het management te ondersteunen.

 

Tot slot, hoe zie jij de toekomst met het huidige kabinet en regeerakkoord?

Zoals aangegeven, het regeerakkoord ligt er, maar wat je ziet is niet altijd wat het is. Het kabinet moet eerst maar bewijzen of dit wel een stevige regeerakkoord is én dat zij een stabiele regering zijn. De regering heeft elkaar gevonden, maar heeft het kabinet de samenleving wel gevonden? De samenleving moet op een kabinet kunnen vertrouwen en alleen een regeerakkoord is daarvoor onvoldoende.

Ruud Kootker
Ruud Kootker

""

Neem zelf contact op

06 50 29 45 00

laat je terugbellen door

Ruud Kootker

Visie op het regeerakkoord

Door Ruud Kootker op

Ruud Kootker is al bijna 20 jaar interim manager in de profit en not for profitsector. Naast zijn expertise over het general management, is hij ook goed op de hoogte van de Nederlandse politiek. Hij geeft dan ook...

Lees verder

Niets is wat het lijkt

Door Ruud Kootker op 17-10-2017

Vandaag aan het woord: Ruud Kootker. Hij vertelt over de werkwijze van ProCorporate en zijn rol als interim manager Met wat voor vragen komen mensen naar ProCorporate toe...

Lees verder