Ruud Kootker

Persoonlijke introductie

Warm worden van problemen die zich in bedrijven en instellingen voordoen. Gek eigenlijk of toch niet helemaal? Het is maar hoe je ertegenaan kijkt. Voor mij is het glas altijd half vol in plaats van halfleeg. Kijken naar wat er wel mogelijk is; zoeken naar oplossingen, mogelijkheden en kansen en er dan ook voor gaan. In het belang van alle stakeholders.

Altijd tot op het bot gemotiveerd om tijdelijk leiding te geven, samen een crisis aan te pakken en problemen op te lossen. Zorgen dat het bedrijf of de instelling verder kan en je opvolger de vruchten kan plukken van jouw bijdrage. Perspectief ontwikkelen en meegeven; dat is waar het mij echt om gaat.

Mijn achtergrond?

Bijna 20 jaar interim manager in de profit en not for profitsector; van zakelijke dienstverlening en familiebedrijf tot beroepsvereniging en ideƫle stichting. Bouwde mijn managementervaring op bij de toenmalige Amro Bank. Zocht en vond ondernemerschap bij outplacementpionier Raadgevend Bureau Claessens. Werd daarna algemeen directeur bij DAS Rechtsbijstand ( insurance/legal industry) en directielid van Cap Gemini Nederland (ict industry).

Mijn expertise?

General management in de meest brede zin van het woord. Tijdelijke directievoering, overbruggingsmanagement, crisismanagement horen tot mijn core business. Daarnaast wordt er ook een beroep op mij gedaan als personal coach, conflictbemiddelaar en mediator.

Quote

“Wat je ziet is niet altijd wat het is”

Neem zelf contact op
06 50 29 45 00

Mijn expertise

Visie op het regeerakkoord

Door Ruud Kootker op 10-01-2018

Ruud Kootker is al bijna 20 jaar interim manager in de profit en not for profitsector. Naast zijn expertise over het general management, is hij ook goed op de hoogte van de Nederlandse politiek. Hij geeft dan ook...

Lees verder

Niets is wat het lijkt

Door Ruud Kootker op 17-10-2017

Vandaag aan het woord: Ruud Kootker. Hij vertelt over de werkwijze van ProCorporate en zijn rol als interim manager Met wat voor vragen komen mensen naar ProCorporate toe...

Lees verder

Mijn aandeel binnen ProCorporate

  • General management
  • Directievoering
  • Personal coach
  • Conflict consultant
  • Mediator
  • Mijn aandeel binnen ProCorporate?

    Zorg dragen dat onze klanten de juiste expertise in de juiste mate door de juiste mensen krijgen aangeleverd. Dat is ook waar de wisselwerking tussen de partners van ProCorporate om de hoek komt kijken. Scherp analyseren welke expertise gewenst en noodzakelijk is, vervolgens het partnership vorm geven door elkaars substitute te willen en kunnen zijn. Alles vanuit 1 huis; het ProCorporate huis.